Mindful Garden

HÄLSA

FÖR DIG OCH DIN HÄLSA

Hälsa kommer när du känner balans i livet. Förmågan att skapa balans kan se olika ut och med träning kan du stärka denna förmåga. Olika faktorer som t.ex. stress, utebliven sömn, koncentrationssvårigheter och passivitet kan skapa ohälsa. En medvetenhet om vad som skapar ohälsa är första steget till hälsa. Genom medvetna val för din kropp, dina tankar och känslor kan du påverka ditt mående. Forskning visar att naturen läker utmattning bättre än mediciner. Skälet till detta är att vistelser i naturen verkar avstressande, ger solljus och mer fysisk aktivitet som leder till att man sover bättre.

Mindful Garden hälsa erbjuder dig aktiviteter, inomhus och utomhus i naturen, som skapar välmående och balans. Med stor kunskap och erfarenhet inom mindfulness, breathwalk, standuppaddleboard – yoga på vatten visar Mindful Garden vägen till en hälsosam livsstil.

Efter lång tid under stress lärde jag mig att djupandas igen och kunde landa i min kropp. Jag hade nästan glömt bort hur jag gjorde. Trygghet, lugn och ro vill jag alltid bära med mig.

Susanne Karlsson

Nöjd deltagare, Stand Up Paddlekurs

Att låta eleverna pröva på mindfulness var en mycket spännande erfarenhet. De blev lugnare i sig själv och fick testa olika övningar för att minska stress.

Liselotte Carlsson

Lärare, Tångehållaskolan

FÖRETAG & SKOLOR

Allt fler företag och skolor arbetar idag hälsofrämjande. Företag låter sina anställda träna mindfulness på arbetstid som en åtgärd för att sänka rådande stressnivåer.
I skolorna får eleverna lära sig att slappna av för att öka koncentrationsförmågan och stärka hälsan. Mindful Garden deltar gärna i denna hälsofrämjande process.

Att aktivt ta ställning för ett hälsofrämjande arbete är att ta ansvar för en god arbetsmiljö. Hälsosamma arbetsplatser är lönsamma både för arbetsgivare och arbetstagare och hälsosamma skolor ger medvetna och friska elever.

Att låta eleverna pröva på mindfulness var en mycket spännande erfarenhet. De blev lugnare i sig själv och fick testa olika övningar för att minska stress.

Liselotte Carlsson

Lärare, Tångehållaskolan

Mindful Garden Hälsa

TJÄNSTER

MINDFULNESS

Mindfulness

Mindfulness är ett sätt att förhålla sig till livet här och nu, att vara uppmärksam med en tydlig avsikt utan att värdera det. Genom mindfulness tränar du några av våra viktigaste mänskliga förmågor – stresshantering, avspänning och uppmärksamhetsträning.
I vardagen är mindfulness ett bra verktyg för att hantera de svårigheter som vi alla möts av. Mindfulness kan även hjälpa dig att hantera smärta och att sova bättre.
Kurserna hålls i små grupper eller individuellt, inomhus och utomhus.

STAND UP PADDLE

BannerSUP

STAND UP PADDLE (SUP)

Board Yoga är en form av yoga på vatten, på mjuka och stabila SUP-brädor. Det finns en variation av former – lugna och avslappnande, högintensiva och med mer flow. Board yoga ger dig möjligheten att upptäckta hur din kropp och balans fungerar på vatten.

Stand Up Paddle är paddling stående på SUP-brädor i olika former. Mindful paddling är en paddling i lugnt tempo där du observerar naturen, vattnet och dina rörelser. Stand Up Paddling är mer intensiv där du får testa på olika paddlingstekniker.

STRALA YOGA

Strala Yoga vävs ibland in i Boardyogan och är en kombination av yoga, tai chi, qigong och traditionell kinesisk medicin som utvecklats av Tara Stiles. Med flödande rörelser och genom att följa ditt andetag får du möjlighet att stärka din hälsa och kropp. Kurserna hålls i små grupper eller individuellt, inomhus och utomhus.

BannerSUP

BREATHWALK

mainbanner3

Breathwalk har utvecklats ur kundaliniyogan och är en kombination av gång, yoga, olika andningstekniker samt medveten uppmärksamhet. På ett naturligt, enkelt och effektivt sätt ger breathwalken dig flera hälsogivande effekter. Du förbättrar kondition, hjärtrytm, cirkulation, hormonbalans, lungkapacitet och emotionell balans på ett positivt sätt. 

Breathwalken varar i ungefär 60 minuter och är indelad i flera moment – inledning, balansering, breathwalkintervaller, stretch och en inre breathwalk. Gångtempot varierar och det viktiga är att andetag och steg synkroniserar snarare än att du går snabbt.
Kurserna hålls i små grupper eller individuellt, utomhus.

FÖRELÄSNING

Föreläsning

Föreläsningar, kurser, workshops och events för privatpersoner, enskilt eller i grupp.

Föreläsning

Mindful Garden

Priser

Prisexempel Breathwalk: från 150 kr/person, mindfulness och SUP från 395 kr/person. Pris varierar beroende på antal deltagare och typ av event. Kontakta Mindful Garden för kostnadsförslag.

Föreläsningar, kurser, workshops och events på arbetsplats, i skola för lärare och/eller elever/föräldrar
Prisexempel Föreläsning: 1,5 timme 10 000 kr.
Kontakta Mindful Garden för kostnadsförslag.

Varmt välkommen med din förfrågan!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.