Om oss


Madeleine Huber heter jag som driver Mindful Garden.

Jag är trädgårdsarkitekt, trädgårdsmästare och mindfulnessinstruktör med ett stort hjärta för natur, färg, form och hållbarhet.

Det som gör mig och mitt företag unikt, är dels kombinationen trädgård och mindfulness. Dels min bredd på trädgårdar och gröna miljöer.

Varje kund och varje plats är unik. Variationen på de trädgårdar och de gröna miljöer jag gör blir därmed stor. Med handen på hjärtat kan jag säga att varje uppdrag är lika givande, stort som smått. För jag träffar olika människor, kommer till olika platser och blir en liten del i era liv.

Jag har en lång erfarenhet i att formge och rita trädgårdar och byggnader såsom attefallshus, garage och förråd. Sedan 2006 har jag drivit mitt företag och jag möter varje kund med nyfikenhet, lyhördhet och kompetens i bakfickan. Min önskan är att du som kund ska känna dig hemma i din trädgård/din gröna miljö och att den matchar dig och den livsstil/det koncept du önskar. Jag samarbetar med stensättare, elektriker och snickare och kan på så vis projektleda från idé till färdig grön oas. Jag kan hjälpa dessutom dig med marklov- och bygglovsansökningar för komplementbyggnader.

Långsiktigt jobbar jag för en mer klimatsmart och hållbar trädgårdsdesign. Det innebär delvis insektvänliga växter, men det handlar också om att återanvända, använda klimatsmarta arbetsmetoder och hållbara material- och växtval. Dessutom innebär det att vi bör tänka på hur vi anlägger och tar hand om våra trädgårdar.

Naturen inspirerar mig i mitt arbete att designa trädgårdar och gröna miljöer. Efterliknar vi naturen får vi dessutom de mest lättskötta, hållbara och klimatsmarta trädgårdarna.

Naturen är också en källa till avkoppling och i naturen håller jag gärna kurser och retreat i mindfulness. Mindfulness tillsammans med naturvistelse ger mig personligen balans och ett mer hållbart liv. Att få dela mina egna erfarenheter och kompetenser inom mindfulness med elever, företagare och privatpersoner är en ynnest. Jag är utbildad mindfulnessinstruktör genom Mindfulnesscenter, inom arbete, skola, medkänsla, smärta och ångest.  Under våren går jag en utbildning på Malmö Universitet i mindfulness i idrotten.

Madeleine Huber
Trädgårdsarkitekt

Vår trädgård


Trädgården började ta sin form redan tidigt 40-tal. Från den tiden finns en sjuarmad ståtlig tall och ett numera uppstammat rododendronparti kvar.

Vi tog över platsen 2017 och har sedan dess format trädgården efter våra önskemål och behov. Naturinspirerat, hållbarhet, miljömedvetenhet och kreativitet är de nyckelord vi har använt oss av.

Flera rum har skapats där växter och material förstärker formerna. Det ätbara har huvudrollen i ett rum. I ett annat rum kan man gå över en spång och då passerar man en torrbäck och en spegel som ger extra djup åt trädgården.

Skira gräs, bokhäckar, vintergröna växter utgör en fin växtstomme och avlöses av blommor och trädstammar med fin karaktär.

Högst placerat i trädgården är baren/uteköket med utblick mot trädgården och fjorden grillar man och kan servera middagsgästerna.

Trädgårdens belysning ger trädgården en extra dimension. Självklart med led och inställningar för att gynna djuren nattetid.

Det finns parkeringsmöjligheter för några bilar och kommer du med buss så är hållplatsen Kobbavik. Trädgården är öppen efter överenskommelse.

Trädgården är öppen efter överenskommelse.

Se även under På gång för speciella evenemang.